Lyssna på sidan Lyssna

Klart med ny ekonomichef i Sävsjö kommun

Publicerad:

Det blir Benita Jörgensen som blir ny ekonomichef i Sävsjö kommun.

Benita Jörgensen ekonomichef

Ekonomichefstjänsten i Sävsjö kommun har varit vakant under en tid och rekryteringen av en ny chef startade under våren 2024. Nu står det klart att det blir en intern kandidat, Benita Jörgensen, som blir kommunens nya ekonomichef. Benita har varit anställd på Sävsjö kommuns ekonomiavdelning sedan 2013. Sedan årsskiftet har hon varit tillförordnad ekonomichef.

— Benita är en erfaren ekonom med en stark förankring och ett högt förtroende i vår organisation, det märktes tydligt under rekryteringsprocessen. Jag ser fram emot ett nära samarbete med Benita i frågor som rör ekonomi men också övergripande i kommunens ledningsgrupp, säger tillträdande kommundirektör Pierre Klasson.

— Jag känner mig inspirerad, men också ödmjuk inför mitt nya uppdrag. Det är ett stort förtroende jag fått och jag ser fram emot att vara en del av kommunens fortsatta utveckling, säger Benita Jörgensen.

Benita Jörgensen tillträder sin tjänst 1 juni.