Lyssna på sidan Lyssna

Barn leker på öppna förskolan i Sävsjö.

Familjecentralens öppna förskola

Öppna förskolan är Familjecentralens hjärta och centrum. Hit kan du och ditt barn komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och för att lära känna andra familjer.

Du kommer och går som det passar dig under öppettiderna, ingen anmälan behövs. Det är frivilligt att delta och du ansvarar själv för ditt barn när ni är här. Det kostar inget att vara med, men fika finns att köpa till självkostnadspris. Att ta med eget fika går också bra.

Verksamheten är riktad till olika åldrar beroende på veckodag. Måndagar och fredagar erbjuds ni att delta i olika aktiviteter som lek, sång och skapande verksamhet. Ibland förlägger vi verksamheten utomhus. Du får gärna komma med egna förslag på aktiviteter.

På tisdagar er det babycafé för dig med barn upp till 1 år. Här är verksamhten anpassad till de yngre barnen och tempot är lite lugnare. På babycaféet erbjuds babysång/rytmik och du får möjlighet att träffa andra nyblivna föräldrar som du kan utbyta erfarenheter med. Då det erbjuds två babygruppen kan du välja vilket som passar er bäst, på för- eller eftermiddagen. Det finns möjlighet att göra hand- och fotavtryck i gips på ditt barn. Ibland bjuder vi in gäster till babycaféet. De pratar om något aktuellt ämne och du som förälder får möjlighet att ställa frågor. Är det något speciellt du vill att vi ska ta upp eller någon person du vill att vi ska bjuda in så tipsa gärna om detta.

På torsdagar träffas föräldrar med barn mellan 0-2 år i en grupp vi kallar Småbusarna. I ett något lugnare tempo erbjuds ni att delta i verksamhetens aktiviteter. Även här erbjuds sång/rytmik. På torsdagseftermiddagarna är det barnvagnspromenad för de som önskar. Vi samlas utanför Familjecentralen för att under cirka 45 minuter promenera tillsammans samtidigt som vi pratar om stort och smått.

Vid vissa tillfällen kommer familjepedagog Helen Flink också att närvara.

  • Välkomna!
  • /Catrine
  • Öppettider

Måndag: klockan 10.00-12.00 Öppen för skola för barn 0-6 år

Tisdag: klockan 10.00-12.00 Babycafé för barn 0-1 år

Torsdag: klockan 9.00-11.00 Småbusarna för barn 0-2 år

  • Fredag: klockan 9.30-12.00 Öppen förskola för barn 0-6 år

För att få kontinuerlig information om vad som händer på öppna förskolan är du välkommen att följa oss på Facebook (Öppna förskolan Sävsjö kommun) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Öppna förskolan

Västra Järnvägsgatan 11 E
576 35 Sävsjö
Catrine Krafft
0382-156 26