Lyssna på sidan Lyssna

Stöd till dig som har problem med missbruk och beroende

Upplever du att alkohol, droger eller spel tar för stor del i ditt liv? Är du orolig för någon annan? Då kan du få hjälp av kommunen.

Vill du göra en förändring i ditt liv finns det olika typer av hjälp att få. Ta kontakt med socialkontoret i Sävsjö kommun för att få mer information och rådgivning.

Du har möjlighet att träffa en handläggare eller behandlare upp till fem gånger utan att någon kontakt behövs dokumenteras. Du har även möjlighet att vara anonym. Samtalen kan ske över telefon om det önskas eller på en neutral plats.

Behöver du en längre kontakt med öppenvården ansöker du om stöd enligt socialtjänstelagen. Då träffar du en socialsekreterare som tillsammans med dig kartlägger ditt behov av stöd. Den utredningen som socialsekreteraren därefter gör ligger till grund för din planerade insats på öppenvården.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

Hela vår verksamhet lyder under lagar om sekretss och tystnadsplikt.

På följande länkar kommer du till sidor där du kan läsa mer om missbruk, riskbruk och beroende och hur man kan få hjälp.

  • Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), sprider kunskap om konsumtions- och skadeutvecklingen av alkohol och andra droger i samhället. Besök gärna deras hemsida can.se Länk till annan webbplats. för att läsa mer.
  • Spelberoendegruppen är en ideell riksorganisation som hjälper spelberoende och anhöriga via självhjälpsgrupper. Besök gärna deras webbplats spelberoendegruppen.com Länk till annan webbplats. för att läsa mer.
  • Alkoholhjälpen.se Länk till annan webbplats. erbjuder anonymt och kostnadsfritt stöd för dig som har funderingar kring ditt eget drickande eller som är orolig för någon i din närhet.
  • Besök gärna Vårdguiden - alkohol och tobak Länk till annan webbplats. för att få koll på din alkoholvanor.
  • Stödlinjen är en nationell stödinsats för personer som spelar om pengar, samt stöd deras anhöriga. Besök gärna deras hemsida stödlinjen.se Länk till annan webbplats. för att läsa mer.
  • Spelprevention.se Länk till annan webbplats. vänder sig till dig som arbetar med att förebygga spelproblem. Här hittar du kunskap om spelproblem och vägledning kring hur problemen kan förebyggas.
  • Cannabishjälpen är en plats för alla som berörs av cannabis. Oavsett om du själv röker ibland, har stora bekymmer med cannabis, är anhörig eller möter de som röker i ditt arbete och vill hjälpa, är cannabishjälpen en sida där du kan hitta relevanta fakta. Du kan även ställa frågor samt hitta professionellt stöd och behandling ifall du vill ha hjälp att sluta röka. Besök gärna deras hemsida cannabishjalpen.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Telefonnummer till handläggare

0382-155 32

0382-155 33

0382-154 56

0382-154 57

Socialförvaltningens växel

0382-154 60
Måndag - torsdag klockan 08.00 - 16.00
Fredag klockan 08.00 - 15.00
Lunchstängt mellan klockan 12.00 - 13.00

Besöksadress

Villagatan 12
576 36 Sävsjö.

Postadress

Socialförvaltningen
576 80 Sävsjö

Mejladress

socialen.soc@savsjo.se

Vid akuta situationer

Vid akuta situationer utanför ordinarie kontorstid kontaktas socialjour - som nås via larmnumret
112