Lyssna på sidan Lyssna

Mat för hemsändning

Om du inte kan laga maten själv eller ta dig till en av våra restauranger kan du ansöka om matdistribution och få en varm måltid hemsänd.

Matdistribution är en färdiglagad varm huvudrätt som levereras från Södergården i Stockaryd. Tillbehör och dryck ingår ej. Bröd och dessert levereras endast vid soppa. Den som är i behov av diet eller specialkost kan få det. Det kan gälla allergi, överkänslighet eller medicinska skäl.

Har jag rätt till matdistribution?

Den som på grund av nedsatt funktionsförmåga och inte själv kan tillaga sina måltider eller få behovet tillgodosett på annat sätt har rätt till matdistribution.

Behovet måste dock vara så stort att det minst omfattar 5 dagar i veckan, måndag till fredag, eller varje dag för att få en kontinuitet för den biståndsberättigade och för tillagningsköket. För att underlätta så att äldre och funktionshindrade kan bo kvar hemma erbjuds man även att komma till äldreboendenas matservering.

Vad är matdistribution?

Matdistribution är en färdiglagad varm huvudrätt som levereras från Södergården i Stockaryd. Tillbehör och dryck ingår ej. Bröd och dessert levereras endast vid soppa. Den som är i behov av diet eller specialkost kan få det efter inlämnande av intyg. Det kan gälla allergi, överkänslighet eller medicinska skäl.

Personal från SIA Jobbhuset eller kommunens hemtjänst kommer att utföra matleveranserna till din bostad.

Vad kostar det?

Avgiften för matdistribution kan debiteras som månadsabonnemang för:

  • Måndag – söndag: 2189 kronor per månad.
  • Måndag -söndag med efterrrätt 2330 kronor per månad.
  • Måndag – fredag: 1607 kronor per månad.
  • Måndag - fredag med efterrätt 1735 kronor per månad

Förpackningen som maten levereras i är brännbar. Abonnemangsavgiften debiteras i efterhand. Vid akut inläggning på sjukhus, görs avdrag samma dag.
Meddela eventuella uppehåll eller förändringar av abonnemang till administratör senast klockan 10.00 två dagar innan leverans.
Avdrag görs då på fakturan redan från första dagen.

Telefontid: mån-fre 09.30-11.30

Kontakta administratör på 0382-151 45

Hur får jag matdistribution?

Den enskilde eller dennes företrädare ansöker om matdistribution hos biståndshandläggare. Det görs en individuell prövning. Efter utredning beslutar biståndshandläggaren om rätt till insatsen föreligger och i vilken omfattning insatsen ska beviljas.

Kontakta socialförvaltningens växel för mer information: 0382-154 60

Beslutet omprövas eller övervägs regelbundet eller vid ändrade förhållanden.
Vid avslag på ansökan finns möjlighet att överklaga beslutet.