Lyssna på sidan Lyssna
Vik av sjön Algunnen utanför Rörvik.

Flytta till Sävsjö kommun

I Sävsjö kommun vågar vi påstå att det finns saker som gör livspusslet lättare att lägga.

Här finns möjlighet till allt från hyreslägenhet och bostadsrätt till villa, tomter, torp och gård.

Med våra fyra tätorter följer många möjligheter att ha jobbet nära. Men det är heller inte långt att pendla till större städer.

Föreningslivet är starkt i Sävsjö kommun. Närheten mellan stad, skog och sjö ger många möjligheter till upplevelser både inom natur och kultur.

Närheten i den lilla kommunen skapar goda möjligheter för en trygg och bra skola och barnomsorg.

Sävsjö är centralort i kommunen. Tätorterna Rörvik, Stockaryd och Vrigstad ligger inte långt bort, alla med sin egen charm.

Sävsjö kommun har som vision att vara Sveriges mest barnvänliga, gröna och inkluderande kommun. Det är riktningen vi tagit ut. För dig som flyttar hit innebär det en trygghet i att veta att vi satsar på barnen, på naturen och miljön och på att få dig och alla andra att känna sig hemma här.

Att flytta till en annan kommun eller ett annat land är en spännande resa. Det finns mycket att tänka på, och mycket att planera inför starten av det nya livet. Inflyttarservice finns för dig. Vi kan vägleda dig, ge dig tips och information både inför flytten och när du är på plats och vi vill fungera som en värdefull informationscentral.

Kontakta oss om du har frågor!

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller synpunkter.

E-tjänst Synpunkt Sävsjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


KontaktuppgifterNyheter

Ramp på plats på Hofgårdsbadet

2022-06-23 | 12:16

Nu är Hofgårdsbadet i Sävsjö tillgänglighetsanpassat med en ramp som leder ner i vattnet. Under torsdagen har en ramp lagts i...

Del av Västra Järnvägsgatan avstängd

2022-06-21 | 15:08

En kort sträcka av Västra Järnvägsgatan, vid infarten till ICA Klingans parkering, kommer att vara avstängd några dagar från och...