Lyssna på sidan Lyssna

Tack alla skräpplockare!

Publicerad:

Under vecka 17 plockade kommuninvånarna i Sävsjö ihop minst 445 kilo skräp. Bra jobbat och ett stort tack för din insats.

445 kilo skräp hamnade i de kärl som kommunen placerat ut under årets skräpplockardagar. Dessutom lämnades skräp i papperskorgar och på återvinningscentraler och många förpackningar kastades på återvinningsstationer.

— Jag vill verkligen tacka alla som på något sätt deltagit i skräpplockardagarna, säger kommunens hållbarhetsstrateg Linda Ståhlgren. De här dagarna har blivit en tradition i Sävsjö kommun och samlar människor i alla åldrar.

Sammanlagt var 1 905 personer anmälda till aktiviteten på Håll Sverige Rents webbplats. De flesta av dem var elever och personal från förskolor och skolor, men också några organisationer och privatpersoner. Dessutom var det ett stort antal personer som inte var anmälda, men som ändå gjorde en fin skräpplockarinsats.

— Det är ett jättestort engagemang, speciellt hos förskolorna. Alla förskolor i Sävsjö kommun deltog i skräpplockningen, säger Linda Ståhlgren.

Daglig verksamhet är årets vinnare

Årets vinst i skräpplockartävlingen går till kommunens dagliga verksamhet. De får ett presentkort på gofika. Även bland deltagande förskolor och skolor utses vinnare. I år blir det priser till följande förskolor:

  • Fantasia
  • Ripan
  • Paletten
  • Prästhagen

Vinnande skola är Stockaryds skola, som vinner ett spännande studiebesök på Flishults återvinningscentral. Stort grattis till alla elever och pedagoger och tack för en fantastisk insats!