Lyssna på sidan Lyssna

”Ogräs” svaret på sommartävlingen

Publicerad:

Svaret och vinnaren av Sävsjö Trädgårds sommartävling avslöjades under onsdagens invigning av Kronanparken och Klimatveckan. Den gemensamma nämnaren för växterna i perennrabatten är att de alla kan ses som ogräs.

Perennrabatten är en del i den renoverade delen av parken Kronan, som invigdes av kommunchef Jan Holmqvist under onsdagen. Efter att han klippt av den vackra blomstergirlangen meddelades också vinnaren i sommartävlingen.

Det blev Maj-Sofie Andersson som fick ta emot priset av parkarbetare Johanna Mattsson. Priset var bland annat en frösådd buskmagnolia, från själva parken.
– Vi tog frön i höstas och jag trodde aldrig det skulle gå. Men vi fick många som grodde. Det var jätteroligt, berättar Johanna Mattsson.

Maj-Sofie Andersson blev också glad över magnolian och över att ha gissat rätt.
– Först kom jag inte på det, men sedan kom en ledtråden att ”när de kommer upp i rabatten rycker vi upp dem”. Då var det enkelt, säger hon.

 

Jan Holmqvist inviger Kronanparken
Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.