Lyssna på sidan Lyssna

Hur kan du bli av med ditt trädgårdsavfall?

Publicerad:

Du kan skaffa ett trädgårdskärl, kompostera själv, lämna I Flishult eller lämna på någon av ristipparna i Sävsjö kommun. Från och med slutet av augusti öppnar öven Vrigstad Sortergård.

Brunt Trädgårdskärl
I abonnemanget ingår hämtning av klippt gräs, löv, grenar varannan vecka under säsongen. Avfallet samlar du i ett 370 liters brunt sopkärl. Om kärlet tillfälligt inte räcker till finns det även möjlighet att utan föregående anmälan lämna trädgårdsavfall i extra säckar för en extra slant.
http://www.njudung.se/miljo-atervinning/tradgardsavfall-2/ Länk till annan webbplats.

Kompostera själv
Kompostering är naturens egen metod att ta hand om sitt avfall. Man kan välja att lägga allt sitt trädgårdsavfall i en hög och låta tiden ha sin gång, eller välja någon form av behållare. Med en kompostbehållare får man ett snabbare resultat. I en isolerad behållare som är anmäld till kommunens Myndighetsförvaltning går det även bra att kompostera kött-, fisk-, och skaldjursrester.

Flishult
Du är alltid välkommen att lämna ditt trädgårdsavfall på Flishult. Det komposteras till matjord, som du sedan kan hämta gratis. Öppettider på Flishult är måndag-fredag 7-16, lördag 8-15. Under perioden 15 mars – 15 november är det även öppet på onsdagskvällar till klockan 19.

Ristippar i Sävsjö kommun
Läs mer om ristipparna här

Vrigstad Sortergård
Läs mer om Vrigstad Sortergård här

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.