Lyssna på sidan Lyssna
Jenny Almqvist och Anna Frej cyklar i skogen i Vrigstad.

Vrigstad

Vrigstad

Vrigstad är samhället där vägarna möts. Här finns bra möjligheter till pendling både till Sävsjö, Jönköping, Växjö och Värnamo. Samtidigt har du närhet till bra skola och barnomsorg, matbutik och allt det goda ett mindre samhälle ger i sammanhållning och gemenskap.

Vrigstad är känt för sin ostkaka, producerad av Ostkaksbageriet i Vrigstad, samt företaget, Vrigstad Hemost, som utsågs till Årets matentreprenör 2019. Tätorten har en mycket aktiv samhällsförening.

Hitta hit visa google maps Länk till annan webbplats.

Visit Vrigstad

 • fira sverige

  Nationaldagsfirande i Vrigstad

  Välkommen att fira Sveriges nationaldag med roliga akiviteter i Vrigstad.
  Evenemang
  Familj
  Vrigstad
 • CaféFörstora bilden

  Timjan - Café, Restaurang, konferens, boende & upplevelser

  Djupt inne i den småländska skogen utmed väg 127, cirka 15 km sydväst om Vrigstad ligger Timjan Restaurang & Café. Här kan du njuta av bakverk och mat tillagad på plats av råvaror från gården och andra närproducenter. Timjan erbjuder dagens rätt och hemgjorda bakverk samt À la carte på kvällstid. Därtill finns egengjord saft och äppelmust. Restaurangen serverar även kvällstid. Timjan erbjuder stugor att övernatta i.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Vrigstad
 • Gamla bankgården i Vrigstad

  Gamla Bankgården i Vrigstad

  Gamla Bankgården i Vrigstad innehåller bankmuseum och ett småborgerligt hem, båda speglande tiden från 1900-talets början. På gårdstomten finns tre generationer bankbyggnader. Detta är en, ur bankhistoriskt perspektiv, unik miljö och har ingen motsvarighet i vårt land. Dessutom är bankmuseet det enda i landet som ligger på sin ursprungliga plats. En trappa upp stiger vi rakt in i ett borgarhem där tiden tycks ha stått stilla. Möblerna står där de placerades 1898 då kronolänsmannen, tillika kamrern i banken, Alfred Dahl med familj flyttade in. Här finns också den nya, permanenta utställningen ”Vrigstadentreprenörer- hur Vrigstad blev Vrigstad”. Utställningen visar hur samhället har vuxit fram och betydelsen av driftiga människor.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Vrigstad
 • Gröna lysande bokstäver där det står apotek

  Apotek Hjärtat

  Apotek Hjärtat är ett av två apotek i Sävsjö kommun och det enda i Vrigstad.
  Se och göra
  Shopping
  Vrigstad
 • Vrigstad kyrka utifrån

  Vrigstad kyrka

  Vrigstad kyrka är en kyrka av sten med torn och smalare tresidigt kor. Kyrkan är uppbyggd norr om den plats där den gamla kyrkan från 1100-talet låg. Den byggdes åren 1865-66 efter F.W. Scholanders ritningar och år 1963 ägde en omfattande restaurering rum, varvid korfönstrens glasmålningar av Bo Beskow uppfördes. En altartavla av Pehr Hörberg från år 1778 har bevarats liksom predikstolen från 1700-talet samt en skulpterad romansk dopfunt. Dopfunten är kyrkans äldsta inventarium och är daterad till 1100-talet.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Vrigstad
 • Vrigstad Hembygdsförening

  Föreningen är engagerad i bygdens utveckling, parallellt med att de på olika sätt speglar ortens historia. Vrigstad Hembygdsförening har ett bildarkiv med över 6000 inskannade bilder (som finns tillgängliga på deras hemsida), det finns bandarkiv med intervjuer, klipparkiv med mera. Föreningen har även gett ut ett antal böcker och skrifter. Vrigstad Hembygdsförening anordnar temakvällar och öppet hus på hembygdsgården Gröndal varje år. Hembygdsföreningen är en av stiftarna av Gamla Bankgården i Vrigstad - ett unikt besöksmål i Vrigstad.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Vrigstad
 • Vrigstads antikcenter

  Vrigstad Antikcenter

  Vrigstad Antikcenter som startades år 2010 ligger i en stor fristående industribyggnad, ursprungligen byggd för att drivas som en möbelfabrik. Vrigstad Antikcenter kan erbjuda ett av de största sortimenten av antikviteter och moderna designföremål i Småland. På hemsidan finns också antikviteter att beskåde. Dock utgör de bara ett axplock av lagret. Vrigstad Antikcenter levererar/ordnar leverans över hela Sverige. Det gäller båda antika saker samt hela sorteringen från trädgårdsavdelningen. För allmänheten är det öppet på söndagar.
  Se och göra
  Shopping
  Vrigstad
 • En stuga och två kanoter jämte en sjöFörstora bilden

  Sunnerby Södergård

  Sunnerby Södergård ligger i en lantlig idyll där jord- och skogsbruk bedrivs. Här finns utrymme för lugn och ro men även för äventyr med många förslag på upplevelser och aktiviteter. Fiske, båt och kanotutflykter tillhör avstressande aktiviteter eller varför inte en skogspromenad eller cykeltur längs slingrande stigar och småvägar. Låna cyklar och åk runt längs vattendragen. Tag med en kaffekorg. Kartor över lämpliga vägar finns. Bra fiske såväl sommar som vinter. Fiska i ett system med många små sjöar. Passa på att hyra kajak, bada i den rymliga bastun med plats för 12-16 personer eller koppla av i den vedeldade bastuflotten.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Vrigstad
 • Dans Fritidsbod Sportringen

  Sportringen Dans Fritidsbod

  De stora delarna i verksamheten är som namnet antyder sport och fritid. Där innefattas givetvis en massa sportartiklar och kläder. Utöver det finns även ett stort sortiment med inriktning jakt och fiske, försäljning av skogs- och trädgårdsprodukter samt en avdelning med cyklar och mopeder. I sport- och fritidsavdelning kan du hitta det mesta. Det finns ett brett sortiment med spön, rullar, drag och andra fisketillbehör som behövs för en lyckad fisketur. Titta in, välj och vraka! Det finns även ett stort sortiment för dig som försöker få skogens konung på kornet. Leta efter vad just du söker bland ammunition, knivarm, komradios, jaktkläder, stövlar, kängor och ryggsäckar.
  Se och göra
  Shopping
  Vrigstad
 • Slättsjöns badplats i Vrigstad

  Slättsjöbadet Vrigstad

  Vid Slättsjöbadet i Vrigstad finns badbryggor, hopptorn, omklädningsbyggnad, kallvattensdusch, torrtoalett, gräsytor och beachvolleynät.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Vrigstad
 • En gul byggnad med fönster

  Rolle Antik

  För att vara ett såpass litet samhälle finns det flera antikaffärer i Vrigstad. Rolle Antik är en av dessa antikaffärer som är värt ett besök. Affären innehåller udda inredningsdetaljer, antikt, nyheter, retro, renovering samt måleri & verkstad.
  Se och göra
  Shopping
  Vrigstad
 • Sjö med stugaFörstora bilden

  Regnbågsforellsfiske

  På Hagens Camping i Vrigstad finns regnbågsforeller i dammen. Att fiska är gratis, men man ska anmäla om man har fångad fisk. Då betalar man per kilo.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Vrigstad
 • Utsidan av Hylletofta kyrka

  Hylletofta kyrka

  I lantligt vackra omgivningar ligger Hylletofta gamla kyrka från 1100-talet. Kyrkan tillhör de så kallade Njudungskyrkorna. I vapenhuset finns en medeltida, järnklädd dörr med Hylletoftas symbol "Hyllekråken" förvarad. Enligt sägnen handlar motivet (kråkan) om hur man bestämde kyrkans placering. Hylletofta kyrka saknar tillbyggnader med undantag för stentornet, som byggdes 1783-87. Kyrkan ser alltså nästan likadan ut utvändigt, som när den byggdes under 1100-talet senare del. Dopfunten är också den från 1100-talet och tros vara gjord av Bestarius, en stenhuggarmästare från Njudung. Vid en restaurering under 1950-talet påträffades en runristad ekstock, troligen från sen vikingatid till tidig medeltid.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Vrigstad
 • Skylt med texten "Välkommen till Hylletofta"

  Hylletofta Byalag

  Hylletofta byalag representerar Hylletoftabygden beläget cirka 14 km väster om Sävsjö. Hylletofta socken i Småland ingår i Västra härad, ingår sedan 1971 i Sävsjö kommun i Jönköpings län. Socknens areal är 62,78 kvadratkilometer, varav land 62,25.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Vrigstad
 • Ingång till Hemköp Vrigstad

  Hemköp Vrigstad

  Hemköp Vrigstad är en matbutik som är placerad i centrala Vrigstad. I butiken finns även receptfria läkemedel, delidisk, spelmöjligheter och butiksbakat bröd. Dessutom har butiken ett utbud av mat från lokala producenter.
  Se och göra
  Shopping
  Vrigstad
 • GravfältFörstora bilden

  Gravfält i Biskopsbo

  Gravfältet som är beläget strax utanför Vrigstad har lämningar från stenåldern, bronsåldern och järnåldern. Här finns 36 högar, 18 runda stensättningar, fyra domarringar och tre resta stenar. Många stenyxor har hittats runtomkring gravfältet.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Vrigstad
 • Händer som håller i en gädda

  Fiske i Vrigstadortens FVO

  De näringsrika sjöarna i Vrigstadortens fiskevårdsområde knyts ihop av Vrigstadåns huvudfåra. Med båt kan du lätt ta dig från sjö till sjö. Vrigstadortens fiskevårdsområde erbjuder totalt 380 hektar fiske i sjöar och strömmar. I Vrigstadsåns huvudfåra ligger i nedströms riktning Lundholmssjön, Pelikroken, Högebrosjön, Franssjön, Sunnerbysjön, Storsjön, Lillesjön och Långö-Klinthultsdammen på rad. Även Slättsjön, Ladsjön och Kyrkarpssjön knyts samman med huvudfåran genom tillrinnande vattendrag. Dessa sjöar, tillsammans med delar av Vrigstadsåns huvudfåra ingår i fiskekortet. Mer information om Vrigstadortens FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Vrigstad
 • Vrigstad Samhällsförening

  Vrigstad Samhällsförening arbetar för att främja och utveckla Vrigstad till en trygg och attraktiv plats att bo och verka i.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Vrigstad
 • Erikshjälpen i Vrigstad

  Erikshjälpen Second Hand i Vrigstad

  Erikshjälpen Vrigstad erbjuder ett stort utbud av prylar, kläder, skor, accessoarer med mera. Butiken drivs i samarbete med Pingstförsamlingen i Vrigstad och Erikshjälpen Second Hand Butiker i Huskvarna. Hela överskottet går till sociala och humanitära insatser utomlands och i Sverige. I Erikshjälpen Vrigstads café kan du njuta av gott fikabröd och Vrigstad ostkaka. Öppet fredag 14-18 och lördag 10-13. Erikshjälpen Vrigstad tar emot kläder (hela och rena), skor, textilier, hem & hushåll, möbler, tavlor, prylar med mera.
  Se och göra
  Shopping
  Vrigstad
 • Entré till Vrigstad pizzeria

  Vrigstads Pizzeria

  På Vrigstads Pizzeria finner ni både pizza och kebab. Därtill serveras även À la carte, sallader och hamburgare. Vrigstads Pizzeria har ett centralt läge i Vrigstad.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Vrigstad
 • Utsidan av Pizzeria Napoli

  Pizzeria Napoli

  Pizzeria som ligger mitt i Vrigstad med nnärhet till bland annat Gamla Bankgården och Vrigstadån. Möjlighet finns att sitta utomhus när vädret tillåter.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Vrigstad
 • Två sängar på hotellrum.

  Bulls Steakhouse

  Mat och dryck
  Restaurang
  Vrigstad
 • Två sängar på hotellrum.

  Best Western Hotel Vrigstad

  Best Western Hotel Vrigstad är en av Smålands mest klassiska mötesplatser. Varmt välkommen att bo på vårt hotell, med familjära rum och ta del av våra grönområden och vad omgivningen har att erbjuda. Som konferenshotell erbjuds lugn stämning och trevliga möten, med en mycket flexibel konferensanläggning!
  Boende
  Hotell
  Vrigstad
 • Vattensamling och stugaFörstora bilden

  Hagens Camping

  Hagens Camping ligger i samhället Vrigstad mitt i Småland. Samhället har ett brett serviceutbud i form av till exempel apotek, bensinstation, mataffär, restaurang och sportbutik. Inom Hagens Camping-område finns många aktiviteter, bland annat ädelfiske i dammarna. Campingen ligger i ett skogsområde så det finns möjlighet att gå direkt från stugan eller husvagnen ut i naturen, eller ta en kopp kaffe i matsalen/cafét medan barnen leker på lekplatsen. Husdjur är ej tillåtna på campingen.
  Boende
  Camping
  Vrigstad
 • Två byggnader vid en sjöFörstora bilden

  Sommarstugor vid Rusken

  Bo i någon av de 20 sommarstugorna som finns vid sjön Rusken och Vrigstadån. Naturskön omgivning med möjlighet till massor av upplevelser och aktiviteter. Enklare stugor och fritidhus av hög kvalité erbjuds. Boendet ligger vackert, flera av stugorna har sjöutsikt. Möjlighet till en mängd friluftsaktiviteter som fiske, paddling med kanotuthyrning, cykling med cykeluthyrning, vandring och djurskådning med mera erbjuds. Anläggningen är öppen från april till oktober. Uthyrning och turer sker genom Adventure of Småland.
  Boende
  Stugor
  Vrigstad

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.