Lyssna på sidan Lyssna
Röd tegelbyggnad, gammalt stationshus.

Stockaryd

Stockaryd

I Stockaryd har du nära till allt. Affär, skola, barnomsorg, natur, fritid, aktiviteter och kommunikationer. Med Krösatåget är du i Sävsjö på sju minuter eller sitter bekvämt och miljövänligt en knapp timma till Växjö eller Jönköping. Det aktiva föreningslivet kännetecknar orten. Tallbacken med sin motionsstuga, gym, spinning, elljusspår och stigar gör det lätt att röra på sig och vara ute i naturen.

Hitta hit via google maps Länk till annan webbplats.

Visit Stockaryd

 • Skylt med texten: Adventure Småland stugor, cykel och kanot

  Adventure of Småland

  Fiske- och turistcamp ”Adventure of Småland” är en samlingspunkt för turister som vill uppleva en aktiv semester vid sjön Rusken och Vrigstadån. En mängd friluftsaktiviteter som fiske, paddling och cykling erbjuds. Vid bokning av guidade fisketurer och paddling är det möjligt att komplettera med en övernattning. Dessutom finns möjlighet att hyra båt med motor, cykel, kanot med mera. Vid sjön Rusken och Vrigstadån erbjuds både enklare stuga och fritidhus med ett boende av hög kvalité. Boendet ligger naturligt vackert och erbjuder ofta en fin sjöutsikt att starta dagen med. Se mer under boendekategorin. Anläggningen är öppen från april till oktober.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • Blommande buskar och damm med stationshus i bakgrunden.

  Björnebergsparken och Järnvägsparken i Stockaryd

  Sävsjös Trädgård sköts av Sävsjö kommuns gata- och parkenhet. Parker och planteringar som ingår i konceptet finns i alla kommunens tätorter. Slå dig ner på en parksoffa i Järnvägsparken eller ta med barnen till lekplatsen i Björnebergsparken.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Stockaryd
 • Björnebergsparkens lekplats i Stockaryd.

  Lekplats Björnebergsparken

  Björnebergtsparken i Stockaryd är ett lekområde i centrala Stockaryd. Det finns många olika lekredskap för både stora och små och sittplatser för medföljande. Länk till information om lekplatser i Sävsjö kommun .
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • En solros på en äng

  Blomstertäppan

  I natursköna byn Hällaryd ligger Blomstertäppan. Här finns en gårdsbutik, plantskola och blomsterodling. I gårdsbutiken hittar du bland annat trädgårdsinredning, doftljus av hög kvalité, svensk glass och enklare fika. Sommarens höjdpunkt är självplocket i blomsterodlingen. Välkommen på en blomstrande upplevelse hos Blomstertäppan!
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • västerkvarnsbadet i Sävsjö.

  Västerkvarnsbadet Stockaryd

  Vid Västerkvarnsbadet i Västerkvarn utanför Stockaryd finns det badbyggor, omklädningsbyggnad, torrtoalett och gräsytor. Västerkvarnsbadet ligger vid sjön Norrsjön.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • Mataffären Tempo i Stockaryd

  Tempo Stockaryd

  På matbutiken Tempo Stockaryd finns manuell kött- och delikatessdisk. Här kan du även beställa exotisk planka eller smörgåstårta enligt dina önskemål. Tempo Stockaryd gör också blomsterarrangemang till bröllop eller begravningar. Därtill fungerar butiken som ombud för Posten.
  Se och göra
  Shopping
  Stockaryd
 • Skylt med texten: StockarydFörstora bilden

  Stockaryds samhällsförening

  Samhällsföreningen vill samverka för att få en dialog mellan kommun och samhälle, samt för att få ett samarbete mellan föreningar, företag och invånarna i samhället.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Stockaryd
 • Stockaryd kyrka och massa träd

  Stockaryds kyrka

  Stockaryds kyrka är av trä med torn och smalare tresidigt kor. Den uppfördes år 1906-07 efter Fritz Eckerts ritningar och ersatte en träkyrka från 1692. Från denna har bevarats predikstolen från 1700-talets början. Altartavlan är målad av Olle Hjortzberg, 1954. Vid nattvardsfirande används kyrksilver från 1700-talet. Från samma århundrade kommer även två av kyrkans mässhakar. Till kyrkans absoluta sevärdheter hör julkrubban med cirka 80 cm höga figurer, snidade av Eva Spångberg.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Stockaryd
 • BadsaltFörstora bilden

  Spa på loftet

  "På loftet" är ett lant- och örtspa med skräddarsydda behandlingar och upplevelser där det endast används ekologiska kropps- och hudvårdsprodukter, varav en del är egentillverkade. På loftet är en liten oas i vardagen med upplevelser och produkter som ger njutning, hälsa och välbefinnande för både kropp och sinne. Örter, oljor, produkter och behandlingar anpassas individuellt och efter årstid. Ett örtspa kan vara ett sätt att för sig själv få lite lugn och skön egentid eller ett sätt att umgås, att slappna av, hämta ny energi och kraft.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • En byggnad med en skyllt på där det står lagerbutiken

  Lagerbutiken

  Lagerbutiken utvecklar och bedriver försäljning av byggmaterial, järn, färg, tapet, personligt skydd, djurfoder, inredningsartiklar och presenter med efterfrågad kvalité och kompetens. Lagerbutiken finns i Stockaryd och i Habo.
  Se och göra
  Shopping
  Stockaryd
 • Hultsjö kyrka, utsidan

  Hultsjö kyrka

  Hultsjö kyrka är en nyklassicistisk stenkyrka från år 1860. Den har torn och en smal sakristia bakom altaret. Ett triumfkrucifix från 1500-talet och en skulpterad dopfunt från 1200-talet finns bevarade. Kyrkan byggdes 1859-1860 efter ritningar av Axel Nyström. Troligtvis är detta församlingens tredje kyrka. I kyrkan finns en dopfunt av sten från 1200-talet. Rikt smyckad med djurbilder huggna i relief. På norra väggen hänger ett stort krucifix från de gamla kyrkan. Kyrkans främsta sevärdhet är altartavlan. Målad 1977 av Sven-Bertil Svensson från Mörbylånga.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Stockaryd
 • Hultsjöbygden

  Hultsjö Bygdegårdsförening

  Hultsjö Bygdegårdsförening har sin bygdegård i Kännstubba. Kännestubba ligger cirka 18 km söder om Sävsjö.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Stockaryd
 • Händer som håller i en gädda

  Fiske i Ärnanäsasjöns FVO

  Nordöst om Stockaryd breder Ärnanäsasjön ut sig - en sjö rik på abborre, gädda och mört. Gäddorna i sjön har fin snittvikt och vid riktat gäddfiske är fisk i storlekar mellan 3 och 5 kg vanligt. Spinnfiske och mete efter abborre är bra och den effektivaste metoden för att komma i kontakt med sjöns större abborrar är mete med betesfisk. Sjön är 150 hektar stor, med ett största djup på 13 meter och kring stränderna finns skogsmark, åkrar och myrar. Ärnanäsasjön är en näringsfattig sjö, sparsamt bevuxen med vassvegetation, som utgör ytvattentäkt för Stockaryds samhälle. Mer information om Ärnanäsasjöns FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • Händer som håller i en gädda

  Fiske i Norr- och Sörsjöns FVO

  Sörsjön och Norrsjön är två grunda sjöar, med ett största djup på omkring 5 meter, sammanbundna av ett 50 meter brett sund. Sörsjön är flikig med många små vikar. Fisket efter abborre är väldigt trevligt i sjöarna och kilosfiskar är vanligt. Gäddor på vikter kring 11-12 kilo har fångats i sjöarna. Spinnfiske, mete och vinterfiske är vanligt förekommande. Vattnen är svagt humösa, näringsfattiga och har en sammanlagd areal på dryga 200 hektar. Utefter de mestadels långsluttande stenstränderna växer en riklig övervattensvegetation. Båtuthyrning och båtramp saknas tyvärr i sjöarna, men det finns goda möjligheter till fiske från land. Mer information om Norr- och Sörsjöns FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • En hand som håller i en fisk

  Fiske i Linnesjöns FVO

  Linnesjön är ett härligt vatten att meta abborre i. Finns det något mer rofyllt än att sitta med en kopp kaffe en ljum sommarkväll med ett metspö i handen och stillsamt betrakta det guppande flötet? Här finns alla möjligheter till en sådan upplevelse. Även spinnfiske och pimpel efter abborre kan vara givande. Gäddfisket i sjön är också bra, med dokumenterade fångster på upp till 11 kg. Linnesjön har ett rikligt bestånd av mindre sik, samt signalkräfta som innebär en bra födobas för sjöns abborrar och gäddor. Fiskarter : Abborre, gädda, mört, sutare, sik och lake. Mer information om Fiske i Linnesjöns FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • händer som håller i en gädda

  Fiske i Hultsjö Södra FVO

  Hultsjö södra fiskevårdsområde omfattar ungefär 300 hektar vattenyta. Sjön Övingen i Sävsjö kommun har en areal av 240 hektar. Övingen är en näringsfattig sjö med gles vattenvegetation, känt för sitt klara, friska vatten. Sjön är en källsjö tillhörande Lagans huvudavrinningsområde. På sitt djupaste ställe är sjön 32,5 meter. Övingens stränder är mestadels branta och utgörs på många håll av klipphällar. Sjön är kantad av barr- och blandskog, åker och betesmark. Mer information om Hultsjö Södra FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • En hand som håller i en fiske

  Fiske i Frissjöns FVO

  Frissjön är med sina flera småöar, sandstränder och klippor ett mysigt utflyktsmål som med fördel kan kombineras med fiske. Sjön är en klarvattensjö med vackra vyer som gör sig mycket bra en vacker sommardag med picknickkorgen i ena handen och spöet i den andra. Den 332 hektar stora sjön är näringsfattig med ett största djup på 25,5 meter. Spinnfiske och mete är de populäraste fiskesätten i Frissjön. Bland häckande sjöfågel märks bland annat storlom, småskrake och fiskgjuse. Mer information om Frissjöns FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • Eva Spångbergs Björkelund

  Eva Spångbergs Björkelund

  På gården Björkelund i Gamla Hjälmseryd, utmed riksväg 30 cirka 6 kilometer söder om Vrigstad, verkade träsnidaren Eva Spångberg. Själv kallade hon sig dock "förkunnare i trä". Här kan du se berättelser om judarnas historia, högtider och tempeltjänst. Även djuren har stor betydelse på gården. Eva Spångberg utsågs till 1900-talets viktigaste kvinna inom Svenska Kyrkan i en omröstning arrangerad av Kyrkans Tidning. Hon var en flitigt anlitad utsmyckare av monumentalarbeten i kyrkor och som konstruktör av julkrubbor. Eva Spångbergs verk är bland annat representerade i Storkyrkan i Stockholm, Växjö domkyrka och Guldhedskyrkan i Göteborg.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • Flera hästar i en skogFörstora bilden

  Emma Rid Island - Turridning på Islandshästar

  I Toraliden erbjuds möjligheten att prova på att rida islandshästar i en härlig småländsk miljö. Här finns möjlighet att rida allt från 1,5 timmars turer till längre dagsturer och samtidigt njuta av naturen med fikapauser eller grillad mat ute i skogen. I Toraliden finns det cirka 15 islandshästar, varav 10 är ridbara. Grupper på 8 personer kan tas emot per ridtur. Oftast följer två ledare med på turerna för att bästa möjliga hjälp ska kunna erbjudas. På turerna tar vi oss fram med hjälp av skritt, tölt och galopp. Emma Rid Island erbjuder turer för både nybörjare och vana ryttare och för den som är sugen på ett riktigt äventyr finns det en tvådagarstur.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Stockaryd
 • Framsidan av byggnadenFörstora bilden

  Smörblommans café och hantverk

  I Stockaryd ligger Smörblomman Café och Hemslöjd. Här kan du beställa din egen matta, köpa en present eller bara njuta av en fikapaus! Smörblomman jobbar med textilhantverk på olika sätt, vilket inkluderar vävning av mattor, löpare, dukar. Vi syr kuddar och förkläden med mera. Smörblomman säljer också trähantverk som tillverkas på dagcentret Hantverkaren i Sävsjö.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Stockaryd
 • Madsengården, catering mat och dryck

  Madsengårdens Catering

  Madsengårdens Catering har funnits sedan år 2009 och erbjuder det mesta: smörgåstårtor, exotiska plankor, olika bufféer, middagar, desserter, hembakad ostkaka, tårtor, kakor, landgångar, räkmackor, baguetter och pajer. Även serveringshjälp, dukning och diskning erbjuds. Därtill finns möjlighet till porslinsuthyrning med alla sorters tallrikar och olika glas och bestick. Specialbeställningar, glutenfritt och laktosfritt är möjligt. En styrka är att Madsengårdens Catering använder så lite tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen som möjligt samt så klart är noga med hygien och livsmedelshantering.
  Mat och dryck
  Restaurang
  Stockaryd
 • Röd stuga harabygget

  Björnskog Västergård - Stugan Harabygget

  Stugan har 7 bäddar och mycket sällskapsutrymme. Härlig trädgård och närhet till natur med mycket vilt. I den närliggande sjön kan den fågelintresserade se sällsynta fågelarter. För den som är mer intresserad av fiske finns det en roddbåt som man kan använda i till exempel Ärnanässjön, cirka 2 km bort. Under augusti kan gäster även få prova på kräftfiske. Huset Harabygget erbjuder ett fullutrustat kök som inbjuder till matlagning. Gammaldags skafferi och kökssoffa bidrar till den lantliga känslan. Boendet utgör en god utgångspunkt för utforskning av området, vare sig ni vill uppleva naturen på plats eller ta er till olika utflyktsmål. Fakta: Byggt slutet av 1800 talet och totalrenoverat 2008, boendeyta 120 m² en naturtomt på 1500m², centralvärme, parkeringsplats på tomten, huset har altan med trädgårdmöbler och parasoll. Utrustning Kök: Varmt och kallt vatten, diskmaskin, kylskåp, frys på 60 l, el-spis, köksfläkt, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost, dammsugare. Badrum: Golvvärme i badrummet, dusch, torktumlare och tvättmaskin. I allrummet finns färg-tv. Plats utomhus för fiskrensning och roddbåt finns.
  Boende
  Stugor
  Stockaryd
 • Stugan vid en vattensamling och en badstuga med bryggaFörstora bilden

  Ekhamra gård

  På Ekhamra gård utanför Stockaryd i Småland kan du prova på att bo i ett timmerhus - byggt av 300 stockar stormvirke som också räckte till en timmerbastu! Huset är fullt modernt och har 4 rum och 6 bäddar. På gården finns det amkor med sina kalvar, får, hönor och hundarna Ella och Siri. Boendet är lugnt och högt beläget invid en liten damm där det även går att bada. Fritt fiske i Häggatorpssjön. Härliga vandringsleder och stigar. Ej rökning, inga husdjur är tillåtna. Lev nära naturen, upplev årstiderna. Perfekt för rekreation. Fakta: 80 m² golvyta 6 bäddar i 3 sovrum, helårsisolerat centralvärme och braskamin, altan Utrustning Kök: elspis, diskmaskin, kyl o frys, mikrougn och kaffebryggare, tvättmaskin och torktumlare, TV med parabol, radio. Badrum: med golvvärme, varmt vatten, wc och dusch. Uthyrning: Bytesdag är som regel lördag På tomten finns en vedeldad bastu.
  Boende
  Stugor
  Stockaryd
 • Ett rött husFörstora bilden

  Hjelmserydsstiftelsen - vandarhem och grupplogi

  Hjelmserydsstiftelsen är ett vandrarhem och grupplogiboende med 40 bäddar i en gammal prästgård. Boendet kan kombineras med frukost, lunch/middag, kvällsmat i gästhemmets matsal, förbokning krävs. Stiftelsen Hjelmseryds prästgård är ett kyrkligt gästhem med vandrarhem som är öppet varje dag. Hjelmserydsstiftelsen ligger vackert beläget 7 km söder om Vrigstad, granne med Eva Spångbergs Björkelund. Sällskap/grupper av olika slag som önskar kaffe eller middag på genomresa är också välkomna. Möjlighet finns också för konferenser/arbetsmöten för upp till 15 personer och flera mindre grupputrymmen med modern audio/video-utrustning finns att tillgå.
  Boende
  Vandrarhem
  Stockaryd
 • stuga, timmerstuga, omålad fasad

  Björnskog Västergård - Stugan Gudrun

  Timmerhus med modern standard och sjöutsikt! De mysiga stugorna har braskamin och nere vid sjön finns en grillplats. Du kan fiska i Ärnasjön och utforska den vackra skogen runt stugorna. Stugan Gudrun är en timmerstuga som förenar genuin känsla med modern frihet. Med alla moderna bekvämligheter och gångavstånd till sjön erbjuder detta boende frihet och avslappning. Njut av solnedgång över sjön och brasans knaster - allt medan de uråldriga ekarna skänker lugn. Fakta: Huset Gudrun är byggt 2006 och har en boendeyta 83 m², runt huset finns en naturtomt på 1500 m². Det finns altan i västerläge med trädgårdsmöbler, parasoll och grill och bilen parkerar du på tomten. i huset finns det 6 bäddar och huset har centralvärme, Utrustning Kök: Varmt och kallt vatten, diskmaskin, mikrougn, kylskåp, frys på 60 L, el-spis, köksfläkt. kaffebryggare , vattenkokare, brödrost, dammsugare. Badrum: I badrummet finns dusch, wc, tvättmaskin och det är golvvärme. I allrummet finns det färg-tv. Plats utomhus för fiskrensning och roddbåt finns.
  Boende
  Stugor
  Stockaryd

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.