Lyssna på sidan Lyssna
Vägen till Rörvik bredvid sjön Algunnen.

Rörvik

Rörvik

Rörvik ligger vackert beläget mellan de tre sjöarna Hillen, Allgunnen och Svinasjön, med skogen runt knuten. Det var i och med Södra stambanans etablering som Rörvik växte fram, även om trakten mellan sjöarna var bebodd långt innan dess. Järnvägen gjorde att Rörvik utvecklades som industriort, något som än i dag kännetecknar orten.

Rörvik har också många goda förutsättningar till ett gott liv för de som bor här. Sjöutsikten är aldrig långt borta. Det finns goda möjligheter till en aktiv fritid samt en skola för årskurs F till 9, ett aktivt föreningsliv med verksamheter för alla åldrar, både genom idrottsföreningar och i den ungdomsverksamhet som drivs av kyrkorna på orten. Rörvik har även en aktiv samhällsförening.

På den här sidan hittar du evenemang, sevärdheter samt tips på boende, mat och dryck för dig som turistar i Rörvik.

Hitta hit via google maps Länk till annan webbplats.

Visit Rörvik

 • Bild på Östratorps loppis

  Östratorps Loppis

  Välkomna till Östratorps Loppis i Nya Hjälmseryd.
  Se och göra
  Shopping
  Rörvik
 • Körsbärsblommor vid lekpark och park i centrala Rörvik.

  Parken vid torget i Rörvik

  Sävsjös Trädgård sköts av Sävsjö kommuns gata- och parkenhet. Parker och planteringar som ingår i konceptet finns i alla kommunens tätorter. Vid torget i centrala Rörvik finns en vacker park som både bjuder till lek och avkoppling.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Rörvik
 • Aronssons byggvaror i Rörvik

  Aronssons Byggvaror

  Aronssons Byggvaror är en bygghandel. De har ett utbud på byggmaterial, verktyg , färg, hushållsmaterial, trädgårdsmaterial, fönster och dörrar.
  Se och göra
  Shopping
  Rörvik
 • Lekplatsen i Rörvik

  Lekplats i Rörvik

  Lekplatsen ligger i södra delen av Sävsjö kommun i samhället Rörvik. I lekområdet finns det lekredskap så som gungor, och rutschbanan bland annat. Det finns plats för medföljande att slå sig ner. Länk till mer information om lekplatser i Sävsjö kommun .
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • Hillen i Rörvik

  Hillenrundan, Rörvik

  Närheten till sjöar och fiskeliv är viktig för invånarna i Rörvik. Det finns flera vandringsstråk utmed sjöarna att utforska. Sjön Hillen ligger likt den större sjön Allgunnen i anslutning till Rörviks centrum och är en runda på cirka 10 kilometer. Leden utgår från Rörvik via Norrgatan och löper sedan runt sjön på en grusväg för att avslutas på en bit landsväg.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • Handlarn i Rörvik.

  Handlar'n i Rörvik

  Handlarn är en livsmedelsbutik i södra delen av kommunen i samhället Rörvik. I butiken finns det ett brett utbud, allt från livsmedel till hushållsartiklar.
  Se och göra
  Shopping
  Rörvik
 • Butiken Emilorosa i Nya Hjälmseryd

  Emilorosa Design

  Emilorosa Design är en mysig butik för dig som gillar att sticka, virka, sy och annat handarbete. I syateljén tar Emilorosa Design emot uppdrag och utför lagnings- och ändringsarbeten på kläder och andra textilier. Emilorosa Design syr också upp på beställning enligt kundens önskemål. Öppettider: onsdag-fredag kl 10-18, lördag kl 10-14, 1:a söndagen i varje månad kl 12-16. Webbshopen är alltid öppen.
  Se och göra
  Shopping
  Rörvik
 • En rostig mjölkbehållare med växter i, en gul skylt med texten Loppiz och en rostig cykel med växter i olika korgarFörstora bilden

  Wivecas Loppis och kryddbod

  På Torparboden i Bjärknäs hittar du en annorlunda loppis. Här finns lite av allting, samt lite annat. Ekologiska salvor, tvålar och rapsolja, marmelader, sylt, kryddblandningar, kryddväxter och pelargonier. Bjärknäs ligger vackert på en halvö vid sjön Allgunnen 3 km norr om Lammhult
  Se och göra
  Shopping
  Rörvik
 • Bild över Svinsjöbadet

  Svinsjöbadet Rörvik

  Svinsjöbadet beläget i Svinsjön i Rörvik erbjuder badbrygga, omklädningsrum, torrtoalett och gräsytor.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • Framsidan av byggnadenFörstora bilden

  Rörviks samhällsförening

  Omgiven av tre vackra sjöar, djup blandskog samt ängar och hägar är Rörvik en idyll mitt i höglandets centrum. Rörviks samhällsförenings bygdegård, lokaliserad mitt i samhället, är den perfekta träffpunkten för föreningar, privatpersoner och företag i och utanför Rörvik.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • Kännestubbas bygdegård

  Kännestubba Bygdegård, Sävsjö

  Kännestubba bygdegård har en fin samlingslokal för uthyrning till upp till 150 personer. Fullt utrustat kök, ljudanläggning, scen etc. Perfekt för kalas och fester.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • Grönskulle

  Grönskulle är ett sägenomspunnet trollberg med grottor och gryt. En offerkälla finns uppe på kullens norra kant. Inga grottor har påträffats vid undersökning. Häxorna sades besöka Grönskulle. När det ryker kring berget efter regn sägs det att trollkärringen bakar stenkakor. Grönskulle ligger 6 km norr om Lammhult, 4 km sydost om Hjälmseryd och 2 km söder om Rörvik och utgör också en fin utsiktsplats.
  Se och göra
  Sevärdheter
  Rörvik
 • Två kajaker uppdragna på en strand som har en bryggaFörstora bilden

  Kajakhaket

  Kajakhaket är det lilla upplevelseföretaget med målsättning om din stora naturupplevelse. Verksamheten är inriktad på kajakpaddling med möjlighet att välja till paketupplevelser. Kajakhaket erbjuder fyra kajaker för uthyrning som är mycket stabila och det behövs inga förkunskaper för att ge sig ut. Tillsammans väljs en lämplig tur som passar kunden och dennes erfarenhet av paddling. Kajakhakets motto är att din fritid är vår inspiration och det ska genomsyra hela verksamheten. Kajakhaket vill att kunden ska få uppleva Smålands natur från dess bättre sida. Detta genom att stilla glida fram genom vattnet och få en riktig naturupplevelse.
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • En hand som håller i en fisk

  Fiske i Hillens och Rydsjöns FVO

  Norr om Rörvik ligger Hillen och Rydsjön, två populära sjöar ur fiskesynpunkt – inte minst på grund av sin lättillgänglighet från land. Gäddor på 6-7 kilo förekommer titt som tätt i Hillen och abborrarna är lätta att lura till hugg både på mete och jigg. Gädda och abborre är de fiskarter som lockar de flesta sportfiskarna till området. Vintertid är pimpelfiske populärt i Hillen. I Rydsjön är det vanligare med angelfiske eller ismete. Hillen är lättillgänglig från land tack vare bra vägförbindelser. Sjöarna har en åförbindelse med Allgunnen, men denna går inte att ta sig igenom med båt om det inte är riktigt högvatten. Fiskarter Hillen: Abborre, benlöja, braxen, gädda, lake, mört, sarv,sik och sutare. Mer information om Hillens och Rydsjöns FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • Fisk mot blå bakgrund

  Fiske i Allsarpasjön m fl FVO

  Allsarpasjön : Den 220 hektar stora Allsarpasjön är en mycket grund sjö, med ett maxdjup på endast 3 meter. Sjön erbjuder ett intressant fiske efter gädda och abborre. Abborrar kring halvkilot och mer därtill är vanligt förekommande. Rudan är talrik och lätt att komma till tals med under vårens mete. Brohultasjön : Brohultasjön är förbunden med den större Allsarpasjön genom en kort kanal i sydväst. Inte mycket fiske bedrivs i sjön. Tyvärr saknas båtramp och inga båtar finns i nuläget för uthyrning i sjön. Mosjön : Den mindre sjön Mosjön, belägen strax väster om Allsarp ingår också i fiskekortet. Även här finns goda möjligheter till ett trevligt abborr- och gäddfiske Mer information om Allsarpasjön m fl FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • Fiske i Allgunnens FVO

  Fiske i Allgunnens FVO

  Allgunnen är med sina 1380 hektar Sävsjö kommuns största sjö och är relativt flikig till formen, med flera stora vikar. Sjön hyser, utöver sina grova gäddor, ett bestånd av storvuxen lake och fina abborrar. Gäddfisket är nog det som lockar de flesta sportfiskare till Allgunnen, som är ett riktigt storgäddvatten. Och man förstår dem, för vad inom sportfisket kan ge ett sådant adrenalinpåslag som när en gädda hugger stenhårt över ett snabbt fiskat jerkbete. Mer information om Allgunnens FVO och hur man går tillväga för att köpa fiskekort finns på fiskekartan.se
  Se och göra
  Aktiviteter
  Rörvik
 • Modahl Lanthandel

  Affären Modahl

  Affären i Modahl, en lanthandel sedan 1898, drivs nu i fjärde generation. Här kan du med ett litet steg in över tröskeln och ta ett stort kliv bakåt i tiden och uppleva en typisk lanthandel från förr. Öppet året runt! Njut av dofterna i bygdens mest välsorterade lanthandel med försäljning över disk och med flera varor i lösvikt.
  Se och göra
  Shopping
  Rörvik
 • Enrén till suzis café.

  Suzis Café

  Suzis Café är ett mysigt café mitt i Småland, som även erbjuder B&B. Cafét har ett genomgående tema från 50-talets Amerika. Här finns allt från glass, hembakad fika och lättare rätter till stora amerikanska hamburgare. Allt i den rätta 50-talsandan. Här kan du fika, äta, sova och njuta av miljön.
  Mat och dryck
  Café & konditori
  Rörvik
 • Röd stugaFörstora bilden

  Moarps Bed and Breakfast

  Välkommen att bo på Moarps B&B. Tillgång till ett bekvämt boende med skog och sjö alldeles intill. Möjlighet till skogsvandring, cykelturer, rodd och fiske. Stugan är en unik byggnad med fem våningar (etager). Den upplevs som mysig och hemtrevlig. Tänk dock gärna på att de många nivåskillnaderna och trapporna kan innebära lite problem för de minsta barnen, eller den som har svårt att ta sig fram. Stugan består av: Sovrum med två bäddar och sovloft med två sängar. Entré/ kapprum samt klädkammare. Wc/dusch. Kök utrustat med två-plattors häll, ugn, micro, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost samt öppen spis. Allrum med bäddsoffa, TV. Uteplats med bord och stolar samt grill. Fiske
  Boende
  Stugor
  Rörvik
 • Framsidan på byggnadenFörstora bilden

  Suzis Café med B&B

  Vid Suzis Café finns ett Bed and Breakfast med 50-tals tema. Det är två sängar i varje rum, med möjlighet till två extrasängar. Just nu finns tre nyrenoverade rum. Det finns också möjlighet för ställplats för husvagn och husbil för 125 kronor. Toalett, Dusch och El ingår. Bada i någon av alla sjöar som finns, endast en kort cykeltur bort. Cyklar finns så det är enkelt att ta sig fram. Det finns flertalet butiker med till exempel antikt, konst och inredning i närheten. I anknytning till boende finns ett café som har allt från glass, hembakat fika och lättare rätter till stora Amerikanska hamburgare. Allt i 50-tals tema.
  Boende
  Vandrarhem
  Rörvik
 • StuganFörstora bilden

  Familjen Gustafssons stuguthyrning

  Detta boende erbjuder dubbelsäng på nedre plan och sovplats för tre personer på loftet (obs, brant trappa) sammanlagt 5 bäddar. Totalt 80 kvadratmeter. Köket är modernt utrustat med spis, ugn, kyl/frys, micro, diskmaskin men har även en vedspis. Tvättmaskin med kombinerad torktumlare. Huset är högt beläget med utsikt över en våtmark samt ängar, åkrar och en ridbana. 1,2 km från huset med bil finns sjön Värmen med grillplats och båt. På gården finns nötkreatur, hästar och två katter. Husdjur kan medtagas. Klassisk massage, triggerpunktsbehandling och avslappningsmassage kan bokas på gården. Rökning är ej tillåtet.
  Boende
  Stugor
  Rörvik

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.