Lyssna på sidan Lyssna

Björnebergsparken och Järnvägsparken i Stockaryd

Blommande buskar och damm med stationshus i bakgrunden.

Sävsjös Trädgård i hela kommunen

Sävsjös Trädgård sköts av Sävsjö kommuns gata- och parkenhet. Parker och planteringar som ingår i konceptet finns i alla kommunens tätorter. Slå dig ner på en parksoffa i Järnvägsparken eller ta med barnen till lekplatsen i Björnebergsparken.

Hösten 2021 planterades nya parklindar av sorten Kristina i Järnvägsparken i Stockaryd. De fick ersätta de gamla almarna som drabbats av almsjukan och måste tas bort. Linden Kristina är en sortäkta lind med lång odlingshistoria i Sverige. Moderträdet till sorten växer vid Svartsjö Slott i Mälaren och planterades cirka 1630 av kung Gustav den andre Adolf.

Vill man slå sig ner här en stund kan man göra det på någon av parksofforna. Här finns också en utomhusscen. De två sommarblomsplanteringarna ger färg under våren med blommande lökar och anuella (ettåriga) växter under sommaren.

Förutom lekplats och gräsmatta finns här träd, lite större buskage med bland annat häggmispel, formklippt häck och en sommarblomsplantering som inramas av en pergola med gott om sittplatser.

Kontakt

Adress:

Björnebergsgatan och stationen i Stockaryd.

Hitta hit - gå till Google maps Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun tillhandahåller webbplatsen visitsavsjo.se som en service till invånare och turister som besöker vår kommun.
Vi är beroende av den information som lämnas till oss och reserverar oss för eventuella faktafel.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.