Lyssna på sidan Lyssna
8
November

8 November 2022 19:00
till 8 November 2022 20:30

Musik, show: Landsbygdsupproret

Ett musikaliskt manifest med nyskriven musik för våra landsbygder.

Tillsammans med sin tremannaorkester vill musikern Samantha Ohlanders påbörja ett samtal om hur vi skapar det samhälle vi vill ha.

Drömmar och utopier

Landsbygdsupproret är en föreställning om drömmar och utopier. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att vi, som befolkar Sveriges landsbygder, har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt. Det blir upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow. Det blir folkbildning och folkrörelse.

Landsbygdsupproret är inte till för staden. Det här riktar sig direkt till oss i periferin. Ett slags samhälleligt tankeexperiment där landsbygden med dess berättelser, erfarenheter och kultur får stå i centrum. Genom musiken kan vi skapa samtal. Koppla ihop trådarna. Brodera ut. Väven växer. Väcker aktion. Och en vilja att ta makten över sin tillvaro, säger Samantha Ohlanders.

Samantha Ohlanders är sedan länge engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har tidigare turnerat med Riksteatern i de hyllade föreställningarna Fäboland och Nationalparken. Hon är aktiv i föreningen Unga på landsbygden, som jobbar för att förändra synen på landet och utmana den urbana normen samt arbetar som krönikör för Hälsingetidningarna med fokus på landsbygdsfrågor.

Arrangör: Riksteatern Va´ du vill, Sävsjö

Medverkande: Samantha Ohlanders och övriga musiker på scen: Staffan Jonsson, Emil Skogh och Ebba Wigren

Av: Samantha Ohlanders

Dramaturg: Alexandra Loonin, scenograf: Annika Bromberg, kostymdesigner: Tove Berglund, maskdesigner: Jessica Hedin, ljusdesign: Ingvar Mikander

Biljetter

Biljetter kan köpas i kassan vid föreställningen. Betalning med kort.

vuxen, scenpass/medlem, skolungdom

Scenpassförmån: 20 procent

För mer information

Gunilla.m47@gmail.com

070 - 818 83 15

 

Sävsjö kommun tillhandahåller webbplatsen visitsavsjo.se som en service till invånare och turister som besöker vår kommun.
Vi är beroende av den information som lämnas till oss och reserverar oss för eventuella faktafel.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.