Lyssna på sidan Lyssna
Gata-park sopar gatorna våren 2020.

Dags för vårstädning av gatorna

Publicerad:

Under vecka 13 kommer serviceförvaltningen på Sävsjö kommun att påbörja sopning av gator. Sopa gärna era gångbanor och undvik att parkera på gatan under denna period.

Hjälp oss att hålla gångbanorna rena

Vårstädningen beräknas pågå enligt detta schema:

  • Sävsjö, vecka 13-14
  • Vrigstad, vecka 15
  • Rörvik, vecka 16
  • Stockaryd, vecka 17

Veckoplaneringen är preliminär och kan ändras utifrån väder och resurser. Samtliga fastighetsägare uppmanas under den tiden att sopa sina gångbanor och inte ställa bilen på gatorna.

– För att slippa sprida så mycket kemikalier vill vi också be alla fastighetsägare att ta ett krafttag för att hålla gångbanor rena från ogräs och klippa buskar och grenar som växer utanför tomtgränsen. Ur trafiksäkerhetssynpunkt är det också viktigt att växtlighet på tomterna som skymmer sikten intill gatukorsningar och korsningar med gång- och cykelvägar hålls efter, säger Tomas Lundin, chef för gata- och parkenheten på Sävsjö kommun.

Underhållshyvling av enskilda vägar

Förutom vårstädningen håller även gata/parkenheten på med att underhållshyvla och därmed jämna till enskilda vägar i kommunen.

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.