Lyssna på sidan Lyssna
Skor med broddar på snöig trappa samt bild på broddar i förpackning.

Broddar för halkskydd till dig som är 65+

Publicerad:

Du som är 65 år eller äldre kan få ett par broddar att sätta på skorna så att du inte halkar. Broddarna är gratis och du kan beställa dem via Kommunalhusets växel och få dem skickade till din hemadress.

Nu är det halt ute. Att halka och ramla kan gå illa. Genom Sävsjö kommun kan du som är 65 år och äldre få ett par broddar gratis. Broddar är små piggar av metall på en gummisele som du fäster kring undersidan av skorna.

Så får du dina broddar

För att det inte ska bli trångt och risk för smittspridning vill vi att du ringer till oss beställer dina broddar i stället för att hämta dem hos oss. Vi skickar dem med posten hem till dig.

Ring kommunens växel 0382-152 00 under våra öppettider klockan 8.00-12.00 och 13.00 till 16.00.

Hjälp med snöskottning

Visste du att du också kan få hjälp med snöskottning till ett subventionerat pris? Tjänsten heter AME Service och gäller även personer som är yngre och som har en funktionsnedsättning och rätt till sjukersättning. För att få beställa tjänsten ska du också vara folkbokförd i Sävsjö kommun. AME Service är en del av socialförvaltningens arbetsmarknadsenhet Jobbhuset.

Snöskottning från ytterdörr till postlåda och soptunna kostar 123 kronor per tillfälle. Ring och beställ via telefon 0382-151 41.

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.