Lyssna på sidan Lyssna
Två elever studerar

Elever från Hofgårdsskolan deltog i regionfinalen i Pythagoras Quest

Publicerad:

Elever från Hofgårdsskolan deltog i mattetävlingen Pythagoras Quest dit man tog sig ändå till regionfinalen. Laget slutade där på en hedrande sjundeplats.

Elever på Högstadiet har under läsåret deltagit i matematiktävlingen "Pythagoras Quest" som är en nationell tävling för elever på högstadiet.

Laget som representerade Hofgårdsskolan bestod av en elev i årskurs 7 samt två elever i årskurs 9. Hofgårdsskolans lag var en av de åtta bästa lagen som gick vidare till regionfinalen. Det lag som lyckades bäst i regionfinalen skulle gå vidare till riksfinalen.

I år hölls regionfinalen på distans på grund av coronapandemin. Efter att deltävlingen sammanställts hamnade laget på en hedrande sjunde plats.

Tävlingssamordnare var Jens Tengius, mattelärare på Hofgårdsskolan.

- Jätteroligt för Sävsjö och för Hofgårdsskolan att vi nådde så långt i tävlingen. Vi har duktiga matteelever på Hofgårdsskolan, säger han.

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.