Avfall och återvinning

Genom att återvinna och ta hand om vårt avfall kan vi tillsammans spara på naturens resurser.
Det är det kommunägda bolaget Njudung Energi som ansvarar för avfallshanteringen i Sävsjö kommun. Det är till Njudung Energi som du ska vända dig till om du har funderingar kring renhållning och återvinning. I alla tätorter finns återvinningsstationer där du sorterar alla förpackningar och tidningar. Det är Förpacknings- och tidninginsamlingen (FTI) som ansvarar för återvinningsstationerna.

Ristipp och trädgårdstipp

Kärt barn har många namn men oavsett handlar det om möjligheten att lämna trädgårdsavfall såsom exempelvis ris, grenar och löv.

Sävsjö kommun har under 2019 gjort en överenskommelse med IFK Sävsjö om att ansvara för öppethållande och skötsel av ristippen i Sävsjö. I Rörvik och Stockaryd har motsvarande överenskommelse gjorts med samhällsföreningarna. Öppettiderna på samtliga orter kommer att vara klockan 10.00-14.00 lördagen den 15 och 29 juni. I Rörvik och Stockaryd är platserna desamma som idag, det vill säga vid reningsverken. I Sävsjö finns den nya ristippen öster om Eksjöhovgårdssjön i Sävsjö. Läs mer om de vanligaste frågorna om ristipparna och om sortergården i Vrigstad genom att klicka på knappen nedan.

Vanliga frågor om ristippar och sortergården i Vrigstad


Karta över avfall- och återvinningscentraler

Kontakt

Njudung Energi Sävsjö AB
Box 172
Smedgatan 40
576 24 Sävsjö

info@njudung.se
0383-763800Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.