Lyssna på sidan Lyssna

Förnyelsebar energi

Sävsjö kommun antar Fossilfritt Sveriges nationella solutmaning

Fossilfritt Sverige utmanar Sveriges företag, organisationer, kommuner och landsting att installera solceller på minst ett tak före 2020. Ambitionen är att sätta fart på utbyggnaden av solenergi i Sverige.

Sävsjö kommun har antagit utmaningen. Att främja utvecklingen av förnybar energi och bidra till ett hållbart samhälle är en viktig del av kommunens miljö- hållbarhetsarbete.

Fossilfritt Sverige startades av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015. Att installera solceller är inte bara ett miljöprojekt utan en god investering. Genom den här utmaningen vill vi visa hur många svenska företag och organisationer som har förstått det och inspirera andra att följa efter, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Läs mer om utmaningen och vilka andra aktörer som är med på fossilfritt-sverige.selänk till annan webbplats

Solkalkylatorn är en webbtjänst där besökaren kan se hur mycket solel som produceras i varje kommun i Jönköpings län. Siffrorna baseras på solinstrålningsdata från SMHI och ger en bild av hur mycket solel som producerades igår, denna månaden och senaste året – per invånare i kommunen eller totalt.

Här kan du se aktuell statistik för Sävsjö kommun.länk till annan webbplats

Tror du att solel kan vara något för dig?

I energimyndighetens solelskalkyl kan du själv räkna på vilken återbetalningstid en solcellsanläggning kan få och vad elen som solcellerna producerar kostar.

Till energimyndighetens solelkalkyl.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

org.mozilla.javascript.Undefined@0

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.