Lyssna på sidan Lyssna

Aktuella projekt inom hållbar utveckling

Samverkan är viktigt om vi ska nå en hållbar utveckling. Sävsjö kommun är med i några olika projekt med syfte att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Glokala Sverige logotyp

Glokala Sverige

2019 gick Sävsjö kommun med i projektet Glokala Sverige: Agenda 2030 i kommuner och regioner. Glokala Sverige är kommunikations- och utbildningsprojektet som ska stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i kommuner och regioner. Projektet är ett samarbete mellan Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och finansieras av Sida. Läs mer om projektet Glokala Sverige på Svenska FN-förbundet hemsidanlänk till annan webbplats.

Snabbare omställning till fossilfria transporter

FASTR - Snabbare omställning till fossilfria transporter i Jönköpings län: Projektet pågår till december 2021. Syftet är att ge Jönköpings län bättre förutsättningar att nå det nationella målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030 och med ambitionen att bli ett Plusenergilän till 2050. Mer information om projektet finns på Energi kontor Norra Smålandlänk till annan webbplats.

Hela resan

Projektet pågår till mars 2021. Syftet är att minska koldioxidutsläppen samtidigt som tjänste- och arbetspendlingsresor blir mer hållbara genom fler transportalternativ. Mer information om projektet finns hos Region Jönköpings län Energi kontor Norra Smålandlänk till annan webbplats


Kontakt

Utvecklingsavdelningen

Odengatan 55
576 80 Sävsjö

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.