Bra att veta om ansökan

Läs mer om:

Bra att veta om ansökan

Ansökan är nu stängd!

Ansökningsperioden är nu stängd och vi tar inte längre emot några ansökningar. Det är många som sökt en feriepraktikplats, totalt 127 behöriga ungdomar. Nu påbörjas lottning och fördelning av platser. Besked meddelas via mejl senast 23 april.

Du kan fortfarande hämta nödvändiga blanktter här i vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster .

Vem kan söka feriepraktik/sommarjobb?

Alla ungdomar som är födda 2002 eller 2003 och folkbokförda i Sävsjö kommun kan söka feriepraktik/sommarjobb 2019.

Hur många får ett erbjudande?

Vi gör vårt bästa för att alla som söker ska kunna erbjudas ett sommarjobb 2019. Det finns dock begränsat med pengar samt ett begränsat antal platser som kan komma att fördelas via lottning. Det är många som söker, så du bör även söka andra sommarjobb.

Får jag en bekräftelse på min ansökan?

En bekräftelse på att vi tagit emot din ansökan skickas till din mejl. Får du ingen bekräftelse ber vi dej att kontakta oss snarast, dock senast 1 april för att vi ska kunna ta hänsyn till din ansökan.

Kan jag ändra min ansökan?

Om du vill ändra något i din ansökan måste du skicka in en ny. Senast inskickad ansökan gäller.

Vilka veckor får jag jobba?

Som feriepraktikant arbetar du fem dagar veckan i tre veckor. De vanligaste perioderna är veckorna 25-27 och 29-31, men andra perioder kan förekomma.

Tänk på att ta reda på så dina andra aktiviteter i sommar inte krockar med de veckor du ansöker om jobb. I ansökan skriver du vilka veckor du helst vill jobba så försöker vi tillgodose ditt val. Det finns dock ingen garanti för att du får ett jobberbjudande exakt de veckor du önskar. Kan du inte jobba alls under vissa veckor  -  skriv det i din ansökan.

Under första perioden infaller midsommarafton, som är en arbetsfri dag, vilket gör att denna period blir en dag kortare.

Får jag jobba mer än en period?

Nej. Eftersom så många som möjligt ska kunna erbjudas ett sommarjobb.

Vilka typer av arbete finns det?

  • Vård och omsorg – till exempel arbete på äldreboenden, servicehem, gruppboende och liknande. Arbetsuppgifterna består främst i att umgås med och aktivera de boende genom promenader, läsning, spel m.m. Städning, köksarbete med mera ingår också.
  • Barnomsorg – till exempel förskola och fritidshem, ledare i landslagets fotbollsskola, Familjebadet eller annan verksamhet med barn under 18 år. Arbetet med barn kombineras på de flesta arbetsplatser med städning och materialvård. (Ett utdrag ur betastningsregistret krävs för att få jobba med barn under 18 år)
  • Praktiskt arbete/underhåll – till exempel trädgårdsarbete, hjälpvaktmästare, målningsarbete, huvudsakliga sysslor i kök, lokalvård, med mera.

Vilka sommarprojekt finns i år?

Du kan söka några av våra specifika sommarprojekt där särskild ansökan, intresse och kunskaper krävs. Inför sommaren 2019 finns det möjlighet att jobba som sommarmusikerPDF, sommarreporter/fotografPDF, sommarteaterPDF eller på biblioteketPDF. Kontakta oss om du vIll du veta mer om de specifika sommarprojekten.

Måste jag begära ett utdrag ur belastningsregistret?

Ja. Du får inte börja jobba innan du lämnat in registerudraget.

Du beställer själv ett registerutdrag hos Riskpolisstyrelsen i samband med din ansökan. Även om du inte kommer att arbeta direkt med barn kan du ändå komma i kontakt med barn på olika sätt i din anställning.

Det tar minst två veckor innan du får registerutdraget hemskickat, beställ därför utdraget direkt. Registerutdraget skickas in till Sävsjö kommun, Sommarjobbsförmedlingen, 576 80 Sävsjö i samband med att du tackar ja till ditt erbjudande. I annat fall riskerar du att din plats gå vidare till annan sökande.

Blankett för att beställa registerutdrag.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kan jag påverka vilken plats jag får?

Det finns utrymme att komplettera din ansökan. Var tydlig med vad du skulle vilja jobba med så är chansen större att du erbjuds en arbetsplats som passar dig. Det finns dock ingen garanti för att du får ett jobberbjudande inom det område du önskar.

Om du vill att vi ska ta hänsyn till att du av särskilda skäl inte kan ta vissa jobb eller utföra vissa arbetsuppgifter, måste du ange det i samband med din ansökan. Du kan inte byta i efterhand när du fått ett jobberbjudande, bara tacka nej om du inte vill ha det jobb du blir erbjuden.

Blir jag garanterad plats på den ort jag bor?

Om du får ett sommarjobb försöker vi i första hand ge dig ett erbjudande på den ort där du bor, men det finns ingen garanti. Det kan innebära att du får ett jobberbjudande på en annan ort i Sävsjö kommun. Eventuella resekostnader till och från arbetsplatsen betalar du själv.

Kan jag byta plats?

Nej, du kan inte byta arbetsplats, bara tacka nej om du inte vill ha det jobb du blir erbjuden.

Kan jag byta tidsperiod?

När du fått ett erbjudande om jobb är det inte möjligt att byta tidsperiod eller att byta arbete. Om du inte kan eller vill jobba måste du tacka nej. Det beror på att så många som möjligt ska få en chans att jobba. Det är inte heller möjligt att jobba mer eller mindre än tre veckor.

När får jag besked?

Besked meddelas via mejl senast 23 april.

KontaktFölj oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.